راهنمای نویسنده/گان
نویسنده/گان محترم، برای جلوگیری از تأخیر در بررسی مقالات ارسالی نکات زیر را با دقت مد نظر قرار دهید.
- پیشگیری از سرقت و تقلب علمی: لطفا قبل از ارسال مقاله دستورالعمل نحوه بررسی تخلفات پژوهشی و مصادیق تخلفات پژوهشی را مطالعه نمائید. (https://jkm.ihu.ac.ir/journal/process?ethics)
- قلمرو موضوعی نشریه مدیریت دانش سازمانی: قلمرو موضوعی نشریه شامل مدیریت دانش سازمانی، راهبردهای مدیریت دانش، راهبردهای دانش، برنامه ریزی راهبردی مدیریت دانش، سامانه ها و فناوری های مدیریت دانش، درس آموخته های مدیریت دانش، نیازسنجی دانشی، معماری دانش، نقشه دانش، توسعه فرهنگ دانشی، مستندسازی تجربیات، هوشمندی سازمانی، تفکر و پژوهش سازمانی، یادگیری سازمانی،اندیشهورزی و تفکر جمعی و مدیریت مراکز دانشی و اندیشکدهها می باشد. (https://jkm.ihu.ac.ir/journal/aim_scope)
- ویژگیهای مقالات ارسالی: مقالههای ارسالی نباید در نشریه ها و یا کنفرانسهای داخلی و خارجی چاپ و یا به صورت همزمان ارسال شده باشند و باید دارای یکی از ویژگیهای زیر باشند.
الف. مقاله تحقیقی با اصالت (Original research paper): تحقیقاتی که حاوی مطالب بدیع در زمینه های علمی و تخصصی است و با نقد و بررسی در موضوعات مدیریت دانش، به طرح نظرهای جدیدی پرداخته و به نتایج تازه یی دست یافته باشند.
ب. مقاله مطالعه موردی (Case study paper): تحقیقاتی که به صورت پیمایشی و با هدف ارائه کاربرد یک تکنیک علمی در یک مورد یا سازمان خاص در موضوعات مدیریت دانش انجام شده است.
ج. مقاله مروری (Review paper): تحقیقاتی که با هدف دسته بندی و فراتحلیل تحقیقات نوین و آثار برجسته ی علمی در موضوعات مدیریت دانش انجام شده است.
- حذف، اضافه و یا تغییر اسامی نویسندگان: نویسنده/گان پس از ارسال مقاله امکان حذف، اضافه و یا تغییر ترتیب اسامی نویسندگان امکان پذیر نخواهد بود و در بین نویسندگان مقالات ارسالی حتماً باید یک نویسنده با مرتبه دانشگاهی (استادیار، دانشیار یا استاد) وجود داشته باشد.
- بازنگری کلی و جزئی: در هنگام اعمال بازنگری کلی یا جزئی خواسته شده توسط داوران فایل اصلاح شده مقاله به همراه پاسخنامه گزارش اصلاحات انجام شده متناظر با نظرات هر داور از طرف نویسنده مسئول ارسال گردد. (https://jkm.ihu.ac.ir/journal/process)
- ویرایش مطالب: فصلنامه حق رد، انتشار و/یا ویرایش مطالب مقالهها را برای خود محفوظ میدارد.
- محدودیتها: مجموعه عواملی که در اختیار نویسنده/گان نبوده است و در یافتهها و دستاوردهای پژوهشی تأثیرگذاراند به صورت روشن بیان شود.
- مشارکتهای نویسنده: برای هر کدام از نویسندگان به طور دقیق گزارش شود که در کدام بخش از پژوهش مشارکت داشته اند. (https://jkm.ihu.ac.ir/page_59.html)
- تضاد منافع: هرگونه منافع یا ارتباط مالی (مستقیم یا غیرمستقیم) یا موقعیتهای دیگر که ممکن است منجر به سوگیری در پژوهش و پیامدها یا نظرات بیان شده باشد؛ به طور دقیق، شفاف و روشن گزارش کنید.
- درج قدردانی: نویسنده/گان از حامی مالی یا معنوی یا تأمین کننده اعتبار پژوهش(در صورت وجود) که در نگارش مقاله از آن بهره بردهاند ملزم به درج قدردانی در انتهای مقاله می باشند.
- شیوه نگارش مقالات: بر اساس قالب نمونه مقالات حداکثر تعداد صفحات مقاله حداکثر تعداد صفحات مقاله (شامل کلیه بخشهای مقاله، اعم از چکیده انگلیسی و فارسی و منابع و...) که منطبق با این راهنمای تدوین تهیه شود. (https://jkm.ihu.ac.ir/page_5.html)
الف. عنوان: عنوان حداقل 10 کلمه و حداکثر 23 کلمه است. در عنوان بهتر است از مفاهیم بنیادی، ترندهای پژوهشی و روش شناسی پژوهش خود استفاده کنید.
ب. چکیده فارسی: چکیده فارسی250 تا 350 کلمه و چیکده انگلیسی 1000 تا 1500 کلمه است. متن چکیده باید روان و گویا باشد. یک چکیده شامل بخشهای زمینه/هدف، روش پژوهش (نوع تحقیق، جامعه و نمونه، روش نمونه گیری، ابزار، گزارش روایی و پایایی، روش تجزیه و تحلیل دادهها، نرم افزار مورد استفاده)، یافتههای پژوهش، و نتیجهگیری است. در چکیده استناد و یا پاورقی وجود نداشته باشد.
نکته: شما باید پنج نقطه برجسته پژوهش خود را در بخش هایلایت که می توان به افزایش رویت پذیری و قابلیت جستوجو مقاله شما از طریق موتورهای جستوجوگر کمک کند را بیان کنید.
(https://jkm.ihu.ac.ir/page_58.html)
پ. کلیدواژهها: کلیدواژهها حداقل (5)تا (7) کلمه مرتبط با مسئله پژوهش، عنوان پژوهش و بدنه اصلی مقاله است.
ت. مقدمه و بیان مسئله: شروع مقدمه با بحث و بیان موضوع کلی با توجه به حوزه و رشته کلی مورد بحث و مباحث روز و تاریخچه ای از موضوع نوشته شود. در ادامه به ضرورت موضوع توجه گردد. بیان نیازها و ضرورت موضوع مقاله با استفاده از مطالعات پیشین و شواهد موجود و یا نقدهای موجود تنظیم گردد. در گام بعدی به اهمیت موضوع، فواید و کارکردهای موضوع از لحاظ نظری و عملی پرداخته شود. مساله اصلی پژوهش در یک بیان روشن و کامل به همراه اهداف و سوال یا سئوالات اصلی مقاله نوشته شود. بیان نحوه سازماندهی مقاله در راستای پاسخ به سئوالات (یا تحقق اهداف مقاله) با استفاده از رویکرد قیاس (کل به جزء) و بندهای بیان مساله به طور زنجیروار به هم ارتباط داده شود و در پایان جمله آخر بیان مساله به صورت سوالی طرح گردد.
ث. ادبیات نظری و پیشینه پژوهش: در بخش ادبیات نظری، متغیرها و ابعاد و مولفه ها شامل تاریخچه، تعاریف، عوامل تاثیرگذار بر موضوع و مطالب اصلی تبیین گردد. در بخش پیشینه، در قالب جدول و با توجه به نمونه با استفاده از منابع داخلی و خارجی گزارش و با توجه به ارتباط منطقی بین پیشینه و ادبیات ارائه شده جمع بندی ناظر بر خلا و شکاف پژوهش ارائه گردد. در ارائه پیشینه به مطالعات در بازه پنج سال اخیر مورد توجه کنید.
نکته: در صورت کمی بودن پژوهش ارائه مدل مفهومی ضروری است.
ج. روش شناسی پژوهش: روش شناسی پژوهش با توجه به پیاز پژوهش ساندرز و لایه های آن گزارش و مفاهیم، متغییرها، روش گردآوری دادهها، روش تحلیل دادهها، جامعه و نمونه، روایی و پایایی ابزار جمع آوری اطلاعات و مراحل انجام و اجرا ارائه گردد.
- فلسفه پژوهش: نخستین لایه از پیاز پژوهش تعیین فلسفه پژوهش یا پارادایمی است که نشاندهنده جهانبینی و نوع نگاه پژوهشگر است.
- رویکرد پژوهش: براساس جهان بینی فسلفی پژوهشگر، رویکرد پژوهشی رویکرد قیاسی یا رویکرد استقرایی تعیین میشود.
- استراتژی پژوهش: منظور از استراتژی پژوهش همان روش تحقیق است و در علوم رفتاری را معمولا با توجه به دو ملاک هدف و ماهیت تقسیم بندی میکنند.
- انتخاب پژوهش: منظور از انتخابهای پژوهشی نوع دادههای پژوهش است که از این نظر در سه طبقه تحقیق کمی، تحقیق کیفی و تحقیق آمیخته قرار می گیرد.
- بازه زمانی پژوهش: بازه زمانی پژوهش نشان میدهد مطالعه پدیده مورد نظر در یک مقطع زمانی خاص انجام شده است یا در یک دوره زمانی طولانی تر (چند مقطع زمانی) انجام گرفته است.
- روش گردآوری داده: با توجه به رویکرد، استراتژی، و روش به کار گرفته شده از شیوههای مختلفی برای گردآوری و تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش استفاده میگردد. مصاحبه، مشاهده، پرسشنامه و ... از جمله شیوههایی است که برای گردآوری دادهها ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.
چ. یافتههای پژوهش: یافته ها به ترتیب پاسخ به سوالات یا نتایج فرضیهها و براساس روش پژوهش تنظیم شود.
ح. نتیجهگیری: در بخش اول مقایسه یافتههای پژوهش یا نتایج مطالعات پیشین، بیان دلایل شباهت و تفاوت ها را بیان کنید. در بخش دوم ارائه نتیجهگیری مشخص، مختصر و قابل استفاده، گزارش ارتباط منطقی بین یافته ها و اهداف پژوهش را ارائه کنید.
خ. پیشنهادها: حداقل چهار پیشنهاد پژوهشی و کاربردی برای حل مسائل و مشکلات موجود را ارائه کنید. ارائه پیشنهادها با توجه به یافتههای پژوهش تنظیم کنید و از کلی گویی اجتناب نمائید.
د) منابع
(https://apastyle.apa.org/products/publication-manual-7th-edition)
نحوه ارجاع دهی و تهیه فهرست منابع ارجاعات داخل متن
- ارجاعات داخل متن مقاله: (نام نویسنده، سال: صفحه) مانند (Tavallaei,2024: 19). حتماً انگلیسی باشد.
- مرجع در متن با نام سازمان: (در صورت نداشتن نام نویسنده (Climatology Center, 2024: 8).
- مرجع در متن با نام مجله: (در صورت نداشتن نام نویسنده) عنوان مجله (برجسته)، شمارهی مجله، شمارهی صفحه.
منابع و مآخذ در انتهای مقاله
- همه منابع فارسی به انگلیسی ترجمه و در پایان آن (In Persian) قید گردد؛ سپس به ترتیب حروف الفبای انگلیسی مرتب شوند.
- منابع الکترونیکی DOI باید در انتهای مقاله ذکر شود. به عنوان مثال : https://doi.org/10.47176/smok.2024.1111.
- حداقل 70 درصد منابع مورد استفاده مربوط به پنج سال اخیر از مجلات معتبر باشد.
- حداقل پنج منبع مربوط به مقالات منتشر شده از نشریه مدیریت راهبردی دانش سازمانی و سه منبع از نشریات دانشگاه جامع امام حسین (ع) باشد.
کتاب
- نام خانوادگی و نام نویسنده، (سال نشر)، نام کتاب (با فونت درشت)، و نام خانوادگی مترجم (اگر کتاب ترجمه شده است)، محل نشر:نام ناشر.
- ترتیب منابع طبق حروف الفبا باشد که البته لازم است قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در صورت استفاده در مقاله در ابتدای منابع با ذکر نام کتاب، نام مترجم،سال نشر، محل نشر و انتشارات ذکر شود.
نشریهها و مجلهها
- مقاله نشریه: نام خانوادگی و نام نویسنده، (سال نشر)، عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی مترجم (اگر مقاله ترجمه شده است)،نام مجله یانشریه، شماره مجله یا نشریه، دوره یا سال، صفحه یا صفحات مورد استناد.
- مقاله همایش: نام خانوادگی و نام نویسنده، (تاریخ برگزاری روز/ ماه/ سال)، عنوان مقاله، عنوان همایش.
- مقاله روزنامه: نام خانوادگی و نام نویسنده، (تاریخ نشر روز/ ماه/ سال)، عنوان مقاله، عنوان روزنامه.
رساله و پایان نامه
- نام خانوادگی و نام دانشجو، (سال نشر)، عنوان پایان نامه(با فونت درشت)، بهراهنمایی: نام و نام خانوادگی استاد راهنما، نام دانشگاه یا مرکز علمی، مقطع و رشته تحصیلی.
سایت های اینترنتی
- عنوان فرد، سازمان و یا سایت،( تاریخ نشر روز/ ماه/ سال)، عنوان مطلب، قابلیت دسترسی در آدرس اینترنتی: آدرس سایت.
Articles
- Author, A.A., Author, B.B. (Date of publication). Title of article. Title of Scientific journal, volume number (issue number), page. Doi
- Author, A.A., Author, B.B. (Date of publication). Title of article. Title of Scientific journal, volume number (issue number), page. [In Persian] Dor or Doi
Books
- Author, A.A., Author, B.B. (Date of publication). Title of book or larger document (chapter or section number). Edition. Publication.Doi
- Author, A.A., Author, B.B. (Date of publication). Title of book or larger document (chapter or section number). Edition. Publication. [In Persian] Dor or Doi
Thesis
- Author, A.A. (Date of publication). Title of Thesis (PhD thesis or Master's thesis). University Name, Country.
- Author, A.A. (Date of publication). Title of Thesis (PhD thesis or Master's thesis). University Name, Country. [In Persian]
Websites
- Author, A.A., Author, B.B. (Date of publication). Title of article. Title of Online Periodical, https://jkm.ihu.ac.ir/
- Author, A.A., Author, B.B. (Date of publication). Title of article. Title of Online Periodical, https://jkm.ihu.ac.ir/ [In Persian]
نامگذاری و واحدها
قوانین و کنوانسیونهای پذیرفته شده بین المللی را دنبال کنید: از سیستم بین المللی واحدها (SI) استفاده کنید. اگر مقادیر دیگری ذکر شده است، معادل آنها را در SI بیان کنید.
فرمول های ریاضی
لطفا معادلات ریاضی را به صورت متن قابل ویرایش ارسال کنید نه به صورت تصویر. در صورت امکان فرمول های ساده را مطابق با متن معمولی ارائه دهید و از solidus (/) به جای یک خط افقی برای عبارت های کسری کوچک استفاده کنید، به عنوان مثال، X/Y. در اصل، متغیرها باید به صورت مورب ارائه شوند. قدرت های e اغلب راحت تر با exp نشان داده می شوند. هر معادله ای را که باید جدا از متن نمایش داده شود (اگر به صراحت در متن به آن اشاره شده باشد) به طور متوالی شماره گذاری کنید.
پاورقیها
از پاورقی ها کم استفاده شود. آنها را در طول مقاله به طور متوالی شماره گذاری کنید. بسیاری از واژه پردازها می توانند پاورقی در متن ایجاد کنند و ممکن است از این ویژگی استفاده شود. در غیر این صورت، لطفاً جایگاه پاورقی ها را در متن مشخص کنید و خود پانوشت ها را به طور جداگانه در انتهای مقاله ذکر کنید. پاورقی ها را در لیست مرجع قرار ندهید.
شرح تصاویر
اطمینان حاصل کنید که هر تصویر دارای یک عنوان است. زیرنویس ها را به صورت جداگانه ارائه دهید، به شکل پیوست نشده است. عنوان باید شامل یک عنوان مختصر (نه روی خود شکل) و شرح تصویر باشد. متن را در خود تصاویر به حداقل برسانید اما تمام نمادها و اختصارات استفاده شده را توضیح دهید.
جداول
لطفا جداول را به عنوان متن قابل ویرایش ارسال کنید نه به عنوان تصویر. جداول را می توان در کنار متن مربوطه در مقاله یا در صفحه (های) جداگانه در پایان قرار داد. جداول را مطابق با ظاهر آنها در متن شماره گذاری کنید و هر یادداشت جدول را در زیر بدنه جدول قرار دهید. در استفاده از جداول احتیاط کنید و اطمینان حاصل کنید که داده های ارائه شده در آنها نتایجی را که در جاهای دیگر مقاله توضیح داده شده تکراری نمی کند. لطفا از استفاده از قوانین عمودی و سایه زدن در سلول های جدول خودداری کنید.